Shantykoor Schinveld
Welkom

Onze activiteiten

Op deze pagina zult u regelmatig verslagen van activiteiten van ons koor terugvinden.
Ook fotoseries, geluid en zelfs video's van onze activiteiten.

Biej de Tant

Op maandag 01-07-2019 had het Shantykoor de afsluiting van het seizoen. Elk jaar wordt er een zomerstop gehouden, en dit gaat gepaard met een gezellig samen zijn. De locatie waar dit jaar de afsluiting werd gehouden was “Bie de Tant Bistro”de Brenkberg. Het was een heerlijke zomeravond en iedereen zat heerlijk in de avondzon. Om 18.30 mochten de Shanty’s samen met hun partner aanschuiven aan een heerlijk buffet. Er was keus voor iedereen en er werd ook gretig gebruik van gemaakt. Iedereen was zeer te spreken over dit fantastisch buffet en sprak ook lof over Bistro “Bie de Tant”. Na het eten begon de eerste zanger te zingen en zo ging het de hele avond door,de na de ander zong zijn eigen leuke stuk en de mensen genoten. Al met al was het een zeer geslaagde afsluiting en mogen de Shanty’s nu gaan genieten van een wel verdiende vakantie. Met dank aan “Bie de Tant”.Optreden Brunssum m.m.v De Maashave.


Op maandag 10-06-2019 was het Shantykoor Schinveld samen met Shantykoor de Maashave uitgenodigd voor een open air optreden in het openlucht theater te Brunssum.
Jammer genoeg waren de weersvoorspellingen ongunstig en werd de happening verplaatst naar de Brikke Oave.
Dit mocht de pret niet drukken,met zo’n kleine 250 toeschouwers kon het Shanty festijn beginnen. De Shanty’s uit Schinveld beten de spits af en dit viel in goede aarde. Iedereen zong luidkeels met de zangers de bekende liederen mee.
Toen er een halfuur verstreken was mochten de zeebonken uit Grubbenvorst hun beste beentje voorzetten. Ook dit was een super koor met goede zangers en muzikanten.< De hele zaal genoot bijna 3 uur lang van prachtig zang en muziek van de twee koren. Het klein Shanty festival was een daverend succes geworden en voor herhaling vatbaar.
Gemeente Brunssum voorspeld een steeds groter wordend festival met diversen Shantykoren in de komende jaren.


Optreden "De Vriendenkring" Steyl.

Op zaterdag 2 juni was het Shantykoor te gast bij het mannenkoor “De Vriendenkring”te Steyl.
Dit koor vierde die dag hun jaarlijkse feestavond, en hadden de Shanty’s uitgenodigd om deze muzikaal aan te kleden. Het was dit keer niet naast de deur maar 60 km van het thuisfront verwijderd.
Voor de zeebonken was dit geen probleem want dit was voor de mannen weer een nieuwe uitdaging. De zangers werden om 19.30 uur verwacht om met de muzikale avond te starten.
De zangers van de vriendenkring luisterde met een kritisch oor naar de zang en muziek van de Shanty’s. Maar alles viel in goede aarde en spraken lof over het Shantykoor.
Ook het tweede gedeelte met het Limburgs repertoire was een daverend succes. Voor iedereen was het een geslaagde en gezellige avond met een fantastisch optreden.Optreden vrouwenbond Passart.


Op maandag 6 mei was het Shantykoor te gast bij de vrouwenbond Passart in de gemeente Heerlen.
Dit evenement vond plaats in het alom bekende Volkshuis in de wijk de Passart. Deze locatie was nieuw voor de mannen en gingen de uitdaging graag aan om op een nieuwe locatie hun optreden te doen.
De mensen keken een beetje argwanend toen de zeemannen met hun optreden begonnen. Al snel was het ijs gebroken en zag je de glimlachen op de gezichten verschijnen.
De zangers en muziekanten lieten de vrouwen genieten van hun zeemans repertoire,en iedereen genoot ervan.
Na de pauze was zoals gebruikelijk tijd voor het Limburgs repertoire. Dit was voor de toeschouwers een totale verrassing want dit hadden ze niet van de mannen gedacht. Het dak ging los toen onze Hub het leuke stuk “lekker menneke”ten gehoren bracht. Zo waren er nog tal van bekende Limburgse liederen deze avond te horen. Het was zowel voor voor de mensen als voor de Shanty’s een super geslaagde avond.
Een impressie.

geulle

Compilatie

beekdaelen

Beekdaelen 2019

geulle

Brunssum 2019

staatsie

Koor in 2019

Volg ons ook via

© Shantykoor Schinveld Relaties en sponsoren Privacy